torsdag 26 mars 2015

Konståkningssäsongen över för denna gång, i alla fall mer eller mindre

I helgen som gick var jag i Tibro på tävling. Tredje helgen i mars är det alltid SKF-troféen som Svenska Konståkningsförbundet arrangerar, vilket är en lagtävling i konståkning där Sveriges konståkningsdistrikt tävlar med ett lag av konståkare. Deras placeringar ger poäng och när poängen summeras får man fram en lagvinnare. I år vann Göteborgs Konståkningsdistrikt.

I och med SKF-troféen är konståkningssäsongen mer eller mindre över för i år. Vi har eventuellt en tävling kvar i Västerås till helgen, om reserverna kommer med. Annars är det konståknings-VM i Shanghai denna vecka och om två veckor är det Elitseriefinal i Sverige i Skövde. I år har jag ingen åkare som tävlat i elitserien, får hoppas på kommande säsong.

Uppdatering:
En av Brinkas åkare kom med på Västeråspiruetten igår, så igår kväll åkte vi till Västerås och tävlade i den sista tävlingen för säsongen. Vi slutade på en sjätteplats av 12 åkare med detta åk:


Västeråspiruetten var en stjärntävling, vilket innebär att halva startfältet får placeringar medan resten hamnar på delad plats. Så en sjätteplats innebar sista placeringen innan resterande delade sjundeplatser. Riktigt bra då det var tuff konkurrens i denna klass då de som kom topp 4 hoppade enkel axel i sina program.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar