fredag 10 augusti 2012

Medaljens pris

Så här i OS-tider kan man gå in på Svt-play och titta på en dokumentär om våra svenska friidrottsstjärnor. Dokumentären heter Medaljens pris och finns att titta på här. Som i många idrottsdokumentärer försöker reportrarna att få idrotten att framstå som farlig, skadeframkallande och att de personer som blir skadade inom idrotten ska berätta om hur mycket de ångrar sig. Så var det i alla fall i denna och jag tycker mig se att det är också så som idrotten framställs i media. Dels finns det hyllandet men på andra sidan belackarna. I vilket fall som helst så tyckte jag det var en riktigt bra dokumentär och det bästa var att alla friidrottsstjärnor som intervjuades så svarade samtliga att trots alla skador så hade den hårda träningen varit värt allt slit och framgång. Anna Haag har en blogg då hon ofta skriver intressanta kommentarer och/eller debattinlägg vad gäller idrott. För att läsa hennes kommentarer på Medaljens pris, läs här. Vill ni läsa hennes blogg i största allmänhet är detta startsidan.

Bild på Susanna Kallur, lånad här.


Fel av mig, bloggen drivs av Anna Haag och Emil Jönsson =)

1 kommentar:

  1. Om det skulle göras dokumentärer över allt o alla hade de framkommit hur många människor som med berått mod lemlästar sig själva med droer. Alla reportrar som åker till krigshärjade länder enbart få att göra sitt livs scoop är detta inte lika farligt. På senaste tiden har flera reportrar dödats. Naturfilmarna som med livet som insats filmar livsfarliga djur. Om vi nu tycker att idrottarna är idioter som trots sina skador tycker att det är värt det, vad är då vi som fortsätter att se på TV och följer Aktuellt utsända till krigszoner, vi är de egentliga "bödlarna".
    Skäll inte, eller förfasa er över idrottarna, dela deras glädje och låt era barn/ungdomar träna i stället för att gå syslolösa och kanske dras ner i drogträsket.

    SvaraRadera