lördag 5 januari 2013

Jobbstart

Så har man satt igång med att jobba på riktigt igen efter jul- och nyårshelgerna och vilken start det blev! Först sammandrag torsdag och fredag och efter sammandraget på fredagen var det testtagning från 13-19. Vi hade sammanlagt 31 tester (i praktiken 24 åkare) och resultatet blev riktigt bra denna gång också:
19 klarade tester vilket i praktiken innebar att klubben fick 5 nya tävlingsåkare (en 6-åring!) och fyra åkare bytte tävlingsklass. Utöver dessa 19 klarade tester hade vi fyra åkare som fick rest på något element. Det innebär att nästa gång de testar behöver de bara visa ett element för domarna. En av våra äldre tjejer testade basic 4 (högsta stegtestnivån) för första gången och klarade den! Domarna brukar alltid prata med åkarna efteråt om hur det har gått, varför de blivit godkända eller inte, och den ena av domarna pratade i ca 10 minuter om hur bra denna tjej var, vilken hållning och snygga sträckningar och linjer hon har på isen. Han öste verkligen på med beröm, roligt!

Två av de nya tävlingsåkarna. Till vänster har vi en 8-åring och till höger ser ni vår lilla, lilla 6-åring, som knappt nådde över sargen när domarna pratade med henne.

1 kommentar:

  1. Bra jobbat, här ser man tydligt skillnad mellan 6 o 8 åringar. Kul att 6-åringen klarade grundtesten, så att hon kan börja tävla nästa säsong.
    Det känns alltid extra bra när domarna öser beröm över åkarna, det spiller ju över på tränaren.

    SvaraRadera