måndag 19 september 2011

Skåneresan

Jag lovade ju att berätta om hemresan från Skåne tidigare i veckan, men den  tar lite tid då det hände så mycket, så därför kommer den inte förrän idag.

Som jag nämnde skulle vi åka tidigt från Eslöv på söndagsmorgonen. Vi gick upp runt klockan 06.00 och var vid tågstationen kl 07.00. Vi kollade upp vilket spår tåget skulle komma in på och ställde oss att vänta. Döm om vår förvåning när de i högtalarna säger att vårt tåg är inställt. Nåväl tänkte vi, vi tar bara nästa tåg 07.23 i så fall. Då hinner vi precis till Hässleholm och hinner med vårt tågbyte där kl 07.57. Ganska snart säger de i högtalarna att 07.23-tåget också är inställt och att vi ska åka buss istället. Då inser vi ganska snabbt att det inte är en chans att vi hinner till Hässleholm. Så vi får promenera bort till busshållplatsen och tänker att bussen nog snart kommer. Då är klockan halv 8. Bussen rullar inte in förrän 08.15 och då får vi reda på att den inte kommer att köra oss till Hässleholm utan till Stehag. Om man tycker att Eslöv är litet så är det ingenting mot Stehag. Av busschauffören får vi också veta att i Stehag kommer det komma ett tåg som tar oss till Hässleholm. I Stehag är vi runt halv 9 och tåget som ska ta oss till Hässleholm kommer att komma in på spår 1 strax innan 9. Problemet är att det inte finns något spår 1 i Stehag, men väl spår 2 och 3 ... I alla fall blir det ytteligare förseningar med detta tåg så inte förrän 09.15 kommer tåget in på spår 2 (trots att det skulle komma in på spår 1 ...).

Långt om länge är vi i Hässleholm och jag ringer SJ för att få boka om våra icke ombokningsbara biljetter. Jag har tur och får prata med en Jonas på SJ som bokar om våra icke ombokningsbara biljetter. Dock beklagar han att han endast har biljetter kvar i första klass =) Så på tåget från Hässleholm ska väl allt gå bra? Det gör det också, om man bortser från att strömtillförseln så att tåget ska kunna köra bryts och vi blir stående i skogen i 50 minuter. Under dessa 50 minuter måste de stänga av AC:n och öppna dörrarna för att vi ska kunna få in syre. Men vi fick "under inga som helst omständigheter gå utanför tåget!". Det var inte hela världen tyckte vi. Vi satt ju i första klass och hade fortfarande tillgång till både el och Internet då det endast var en vagn som blev av med strömtillförseln. Till slut kan tåget köra vidare och vi kommer till Mjölby. Där får vi veta i och med att tåget var försenat så hinner vi inte med nästa tåg, eller det kan vi göra men då får vi vänta i Mjöby i ca 1,5-2 timmar. Så vi tar busserbjudandet till Hallsberg istället. I Hallsberg har vi en timme tillgodo och kan äntligen äta lunch. Det var riktigt god lunch och eftersom vi inte ätit mer än frukost och två kanelbullar sedan frukosten vid halv 7 på morgonen så sitter en spaghetti bolognese ganska fint. Till slut kommer tåget som tar oss till Borlänge och väl i Borlänge får vi byta så vi kommer med tåget till Leksand också.

Vår hemresa från Skåne började kl 7 på morgonen och vi var inte hemma förrän 7 på kvällen. Vi hade räknat med att vara hemma runt kl 3 på eftermiddagen så det tog sin lilla tid. Hela denna söndag var det fantastiskt bra väder och vi har fått uppleva stora delar av Sverige från ett tågfönster. Det var inte helt fel och vi sade flera gånger under resan att Sverige är ett fantastiskt vackert land!

2 kommentarer:

  1. Nej men jag och Johanna gör med tre andra trelleborgare :) Sandra går turism i Östra Grevie !

    SvaraRadera
  2. Vi har sagt flera gånger att vi skulle resa med tåg genom Sverige och övernatta på orter och sedan fortsätta resan nästa morgon. Men nu vet jag inte om det lockar med så mycket strul. Det var ju tur att ni fick boka om biljetterna. Det blev en minnesvärd resa där resan stjäl fokus från bröllopsupplevelsen.

    SvaraRadera