lördag 28 april 2012

Produktiv dag

Då det lovats fint väder denna helg hade Jonas och jag bestämt oss för att bege oss till Plantagen i Falun för att inhandla blommor till balkonglådan. Så i morse när solen sken in genom fönstret så var det bara att kliva ur sängen för frukost. Vid 11-tiden (vi sov faktiskt inte längre än till 8 i morse) så bar det av till Falun. Vi körde rätt hela vägen, om det beror på mitt fantastiska lokalsinne eller GPS:en låter vi vara osagt. Väl på Plantagen botaniserade vi bland alla växter och slutligen bestämde vi oss för en hortensia till utekrukan och små, fina blommor i olika färger till balkonglådan. Vad det var för blommor vet jag inte, men de gör sig fint i blomsterlådan. Två sankt paulior fick också följa med hem och en ny leksak till Daniil.

Det lovas fint väder imorgon också, då ska kameran fram och dokumentera dagens bravader, bilder kommer förhoppningsvis =)

Bild från hur vi smyckade balkongen finns att titta på här.

2 kommentarer:

  1. Ja, det är alltid kul at plantera blommor. Dog alla blommarna som vi planterade i fjor, det var ju perenner och skall tåla en hel del. Hortensian från i fjol kanske inte klarade sig om den stod kvar i krukan, hade ni däremot planterat den i trädgården i höstas och bara täckt med löv skulle ni kunnat flytta tillbaks den till krukan nu i vår. Kanske något att tänka på.
    Köpte 8 belagonior i två olika rosa nyanser, står på terassen än så länge.
    Riktigt vårväder Håkan och jag var ute och gick längs stranden i över en timme. Sedan har Leroy och jag njutit sittandes/liggandes av solen i trädgården.

    SvaraRadera
  2. Ja, Julia har ett sista år kvar i gymnasiet när hon kommer hem. Faktiskt ganska skönt att hon vet vad hon ska och inte behöver ta en massa beslut på studs...

    Mmm, alltid mysigt att pyssla lite med utomhusmiljön! Gissar att det är lite andra förutsättningar i Leksand än i Skåne :-)

    SvaraRadera