fredag 10 april 2009

Skärtorsdag

Jonas och jag hade egentligen bestämt att vi skulle åka in till Danmark och utnyttja våra Öresund runt-biljetter som vi fick i julklapp för ett par år sedan. Men så kom vi på att skärtorsdagen i Danmark är helgdag, så vi bestämde oss för att åka ut till Skåneplantor i Staffanstorp och köpa kryddväxter. Solen sken från en klarblå himmel när vi körde iväg vid 11-tiden på förmiddagen, perfekt utflyktsväder =) Väl på Skåneplantor fick vi gå runt ett par varv innan vi fann kryddhyllorna. Vi fyllde korgen med gräslök, basilika, oregano, rosmarin, två paprikaplantor och en tomatplanta. Närproducerat var det här =) Kanske inte riktigt ännu men om ett par veckor eller så hoppas vi på att vi har både paprikor och tomater i vårt köksfönster!

Efter Staffanstorpsturen tog vi vägen via Oxie innan vi körde in till Malmö. Det fanns en hel massa fina villor ute i Oxie! Dock inte aktuellt för oss ännu, men kanske senare. Det visade sig att det endast tog ett par minuter från Oxie för att vara i Malmö vid Rosengårdsrondellen. Frågan är hur lång tid det tar att åka kollektivt *suck*

När vi var i Malmö igen strosade vi runt ett tag inne på Hansa. Hittade väl ingenting fantastiskt, även om Jonas är sjukt sugen på att köpa Dukas alligator att finhacka lök och grönsaker med. På vägen tillbaka till bilen tog jag ett par fina bilder på ett vårigt Malmö:


Fantastiskt att trädet redan bär blommor


Bryggan där trampebåtarna ligger, snart fylls kanalen av trampglada malmöbor

När vi kom hem igen placerade vi våra nyinköpta kryddor i en bricka på balkongen och plantorna i köksfönstret. Vi fick nytta av vår basilika på direkten då vi valde att göra pizza till middag. Pizzadegen var färdig i en rulle, bara att rulla ut på plåten:


Tomatsås, parmaskinka, svamp, paprika och basilika på

Efter 20 minuter i ugnen såg pizzan ut så här:

Jag kan meddela att pizzan var jättegod =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar