söndag 11 november 2012

Tävling i Leksand i helgen

Så hur gick det i helgen då? Kan ju säga som så här att konståkarna från Brinka vågar i alla fall åka med fart över banan. Det gick helt okej, och med det menar jag att oavsett hur bra det går för någon av åkarna så är man ändå ledsen för de som det inte gått lika bra för.

Måste dock berätta att jag fick höra att någon av domarna hade sagt när killarna värmde upp på isen att "håll koll på koreografin och speciellt på den sista killen som åker". Den sista killen som åkte var en Brinka-åkare och även om han missade två hopp som inte var fullt roterade så åkte han en koreografi som domarna pratar om! Musiken är filmmusik ur Pirates of the Carribean och man ser igenom hela programmet hur han slåss mot övriga pirater. Så skoj! Framför allt är det roligt att koreografin bär så långt som till första platsen! Se nedan:


Ja, det är han som står överst ;)

6 kommentarer:

  1. Gör nu inte pojkstackaren generad.
    Jättekul att det bar ända fram. Tyckte många gånger förr att de åkare som inte har tempo inte skall placeras framför andra. Det gäller ju faktiskt helheten oxå. Även på klubbnivå gäller att våga åka med fart. Det håller inte att komma till SM och snigla sig fram på isen. Inte i Skåne iaf. Sedan har jag en kommentar ang Dalakuriren som inte nämner andra än Dalarnas åkare. Tyckte likadant när TA i Trelleborg gjorde likadant. Tror man inte tidningen läses utanför Dalarnas gränser. varför skriver man då att även i Smygehuk omnämns tidningen. Framförallt de som placerar sig skall omnämnas. Många har ju släkt och vänner och andra som köper tidningen och vill läsa om sina barnbarn mm.

    SvaraRadera
  2. Det finns fina bilder upplagda på denna fotografs hemsida.www.bowes. Sista sidorna visar din adept

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alla bilderna är inte så bra tycker jag, det är svårt att fånga åkarna i ögonblicket med kamera. Dock blev några riktigt bra =) Men visst ser man att han jobbar med hela kroppen i koreografin! =)

      Radera
  3. Hej Li, gissar att du redan sett detta? http://www.sydsvenskan.se/sport/de-kan-tvingas-ur-hallen/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Karin,
      Ja, jag läste det på Sydsvenskans hemsida idag. Fruktansvärt och jag tycker att man borde kunna göra något åt det. MKK har levererat SM-åkare sedan 1957, man har flest antal åkare i elitserien i hela Sverige och man ser till att många ungdomar, framför allt, flickor har en vettig fritidssysselsättning.

      Radera
  4. 1957 var kanske att ta i, men det är många konståkare som MKK har lyckats få fram.

    SvaraRadera